Grimbergen kaaskroket met witloof, gerookte ham en een dressing van Grimbergen bier

Kooktijd 10 min. - 4 personen - Fris gerechtje, ideaal als lichte lunch of voorgerechtje

  • 4 Bel'Croquette Grimbergen kaaskroketten

  • Witloofblaadjes van 4 stronkjes witloof

  • 4 sneetjes gerookte ham

  • 1 tomaat of 8 kerstomaatjes

  • 4 eetlepels druivenpitolie of andere neutrale sla-olie

  • Grimbergen blond naar smaak

  • Bieslook fijngesnipperd naar smaak


U vindt deze lekkere kroketjes in het vriesvak van de betere supermarkt, per 4 verpakt


Leg de kroketjes in de friteuse voor ongeveer 7 min. op 170°. Was ondertussen het witloof en haal de blaadjes uit elkaar. Schil en ontpit de tomaat en snijd in blokjes of was en halveer de kerstomaatjes. Maak een vinaigrette van de olie en enkele lepels Grimbergen bier en breng op smaak met peper en zout. Proef! Meng het witloof met de dressing. Tijd om te dresseren... Leg het witloof op het bord. Dresseer de tomaatjes erbij. Leg er één kroket bovenop en werk af met een sneetje ham en wat bieslooksnippers.

Smakelijk.


63 keer bekeken0 reacties